Om Hotellet

När du kommer till Park Hotell ska det kännas som att komma hem. Vi månar om en familjär, hemtrevlig känsla. Hotellet, som invigdes 1934, har renoverats varsamt och vi gör vårt bästa för att återställa 30-talsstilen i gemensamma utrymmen. Våra gäster uppskattar att våra bekväma hotellrum är tysta och vi får beröm för att det är rent och fräscht. Vår lounge är ett omtyckt vardagsrum där du gärna kan ta med något eget att dricka medan du läser tidningen, ser på TV eller bara kopplar av.

Centralt läge

Vårt läge är centralt i den lummiga Järnvägsparken och Kristinehamns Resecentrum ligger tvärs över gatan. Park Hotell är en bra startpunkt om du ska åka Inlandsbanan eller är på väg till fjällen. Promenadstråk, butiker och restauranger finns runt hörnet samt även ett flertal sevärdheter.

Rum för hela familjen

Det är lika långt till Stockholm, Göteborg och Oslo från Kristinehamn. Skall du arbeta i Kristinehamn eller delta i en konferens har vi rum för dig. Kristinehamn Arena arrangerar ofta träningsläger och cuper då vi bokar prisvärd övernattning för hela familjen. Till Arenan kan du även gå för att träna på gym, spela padel eller simma.

Fri parkering

Vi har en stor och väl tilltagen yta precis utanför hotellet helt fri från parkeringsavgifter. Du kan utan problem parkera en buss eller lastbil hos oss.

Frukost & kaffe

På morgonen serverar vi en kall frukostbuffé och blir du sugen på kaffe eller te under dagen bjuder vi självklart på det. Du har även tillgång till kylskåp och micro om du vill värma egen mat.

Vi har ingen restaurang eller bar, men kan rekommendera ett flertal utmärkta restauranger på nära gångavstånd från hotellet. Det går också bra att beställa hit take-away.

Vi välkomnar vovven

Park Hotell är ett hundvänligt hotell, så din fyrbente vän är hjärtligt välkommen.

Park Hotell på 30-talet

Välkommen till bro

Det gissar vi att människor här i Kristinehamn sa till besökarna på 1300-talet. Bro (eller Broo) var nämligen namnet på den gård som redan på 1300-talet fanns där hamnen och torget i Kristinehamn ligger idag.

1572 anlade Hertig Karl ett bruk här och 1582 gav han Bro stadsprivilegier. Han ändrade sig dock ganska snart och redan 1584 tog han tillbaka stadsprivilegierna.

Nu tog det fram till 1642 innan Bro fick tillbaka sina stadsprivilegier av Drottning Kristina och staden döptes om till Christinehamn.

Kristinehamns läge vid Vänern och därmed den stora hamnen har alltid varit viktigt, speciellt för järnhanteringen i Värmland. Redan 1693 startade också Fasting marknad för järnhandel.

Staden har under åren drabbats av flera stora bränder, bland annat 1777 då nästan hela staden brann ner och 1893 då ett femtiotal gårdar blev lågornas rov.

Flygfoto
Flygfoto från 30-talet

Järnvägen byggdes i mitten av 1800-talet och blev senare startpunkten för den viktiga Inlandsbanan.

Till sist vill vi också nämna Kristinehamns ”smeknamn” som är Lusasken. Kanske inte så
smickrande kan tyckas, men namnet handlar om en sparbössa och insamling till fattiga sjömän. Sparbössan tömdes vid luciatid varje år och kallades för Lusseasken, ett namn som under åren förvanskats till just Lusasken.

Stolta medlemmar i