Expedition Värmland Startar och slutar här

För dig som vill uppleva Värmland på riktigt
Att bo här hos oss är att vara så nära hemma som du kan, fast du är borta. Ett familjärt och bra boende i Kristinehamn. Men inte nog med det
– du har också avgiftsfri parkering, precis utanför hotellet.

Vovven är välkommen också, apropå att känna sig som hemma.

Leve 30-talet.
Speciellt här på Park Hotell.

På många sätt lever vi kvar i 30-talet, det är vi riktigt stolta över. Det var nämligen 1934 som Park Hotell invigdes. Det är en tidsepok som vi månar extra mycket om när vi uppgradera hotellet. Rummen är naturligtvis renoverade och fräscha, och vi handplockar inredning till våra gemensamma utrymmen för att återskapa 30-talskänslan. Än känner vi oss inte riktigt klara, men vi tar det steg för steg.

Även i vårt värdskap gör vi vårt allra bästa för att vara ett familjärt och bra boende, där du som gäst ska trivas extra mycket.

Och ska vi prata hållbarhet så är väl vårt sätt att ta avstamp i vår historia och sen anpassa hotellet på ett vördnadsfullt sätt till nutid, hållbarhet på riktigt.

Om Hotellet

När du kommer till Park Hotell ska det kännas som att komma hem. Vi månar om en familjär, hemtrevlig känsla. Hotellet, som invigdes 1934, har renoverats varsamt och vi gör vårt bästa för att återställa 30-talsstilen i gemensamma utrymmen. Våra gäster uppskattar att våra bekväma hotellrum är tysta och vi får beröm för att det är rent och fräscht. Vår lounge är ett omtyckt vardagsrum där du gärna kan ta med något eget att dricka medan du läser tidningen, ser på TV eller bara kopplar av.

Centralt läge

Vårt läge är centralt i den lummiga Järnvägsparken och Kristinehamns Resecentrum ligger tvärs över gatan. Park Hotell är en bra startpunkt om du ska åka Inlandsbanan eller är på väg till fjällen. Promenadstråk, butiker och restauranger finns runt hörnet samt även ett flertal sevärdheter.

Rum för hela familjen

Det är lika långt till Stockholm, Göteborg och Oslo från Kristinehamn. Skall du arbeta i Kristinehamn eller delta i en konferens har vi rum för dig. Kristinehamn Arena arrangerar ofta träningsläger och cuper då vi bokar prisvärd övernattning för hela familjen. Till Arenan kan du även gå för att träna på gym, spela padel eller simma.

Fri parkering

Vi har en stor och väl tilltagen yta precis utanför hotellet helt fri från parkeringsavgifter. Du kan utan problem parkera en buss eller lastbil hos oss.

Vi har fyllt 90 år
hoppas det syns

Vi startade som sagt 1934. En tidsanda som vi är extra måna om att bevara i hotellets utstrålning. Naturligtvis lever vi i 2024 också, fullt ut. Rummen har renoverats varsamt och har den fräschhet och standard som du kan förvänta dig.

Vi jobbar med hållbarhetsfrågorna på ett aktivt och strukturerat sätt.
Låt oss ge några exempel:

  • Vi källsorterar.
  • Vi städar med vatten och vänliga rengöringsmedel
  • Vi undviker matsvinn genom att fylla på frukostbuffén när det behövs.
  • Vi är ett ”Kranmärkt” hotell, vilket innebär att vi serverar färskt, nyttigt och lokalproducerat kranvatten istället för förpackat vatten
  • Vi försöker så långt det är möjligt att renovera 30-talsmöblerna som finns i våra allmänna utrymmen. Både för att det är hållbart och för att bevara den känsla som vi vill erbjuda dig och våra andra gäster.